נזילה מהמזגן

למידע נוסף, השאירו פרטים!

אין ספק כי אחד ממוצרי החשמל הכי שימושיים וחיוניים בביתנו הוא המזגן. הקיץ הישראלי יכול להיות מאוד מציק והרבה פעמים אנחנו פשוט לא מכבים את המזגן לאורך כל השעות שאנו נמצאים בבית. במקביל, גם עונת החורף עשויה להיות לא צפויה בכלל ויש ימים רבים שאנו זקוקים לחימום שעות נוספות.  לכן, בחרנו לכתוב עבורכם כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם נזילה מהמזגן לפני שאתם קוראים לטכנאי.

המזגן מטפטף? לא יודעים מה הסיבה? בפוסט הבא נספר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על נזילה מהמזגן. כדאי להתייחס לשני מצבים שונים של נזילה מהמזגן.

  1. מזגן חדש שרק הותקן לאחרונה – מאוד הגיוני שבמיד והתקנתם בכמה ימים האחרונים מזגן חדש, הנזילה מהמזגן נוצרת משום שהמתקין פשוט שכח לחבר את צינור הניקוז ולהוציאו החוצה. צינור הניקוז חייב להיות בכיוון של מלמעלה למטה ויכול להיות שאם נוצר סטייה הכי קטנה בזווית בתהליך ההתקנה ואפילו רק בחלקיק אחד של הצינור, כל המים חוזרים פנימה והמזגן מתחיל לטפטף. דבר נוסף, במהלך התקנה של מזגן חשוב שכל צנרת הנחושת תהיה מבודדת  לכל אורכה. במידה ויש חלק שחשוף ולא מוסתר, זה יכול לגרום ללחות ואז נוצר טפטוף. תהליך של עיבוי ואידוי. לכן, במצב כזה חשוב להזמין את המתקין שיעשה את מה שצריך.
  2. מזגן שעובד מספר שנים – מזגן שעובד מספר שנים ומתחיל לטפטף וליצור נזילה לרוב מדובר בלכלוך שהתווצר בפילטר. את פילטר מומלץ לנקות אחת לכמה חודשים. לכן, אם אתם לא מבצעים שום פעולת תחזוקה במזגן, כדאי אחת ל-6 חודשים לפתוח את היחידה הפנימית, להוציא את הפילטר לנקות עם מים, לנער, לייבש ויכול מאוד להיות שזה מה שיפתור לכם את הבעיה עם הנזילה במזגן. סיבה נוספת שיכולה לגרום להיווצרות של נזילה במזגן היא מחסור של גז במזגן. מחסור של גז גורם להיווצרות של קרח במערכת וכתוצאה מזה הקרח לא מצליח להתרוקן והוא מתחיל לעשות טפטוף.

נזילה במזגן – חשוב לדעת

אחד הדברים שכדאי לזהות לפני שאתם מזמינים טכנאי הוא להבין מאיפה המזגן נוזל. האם מדובר בחלק של הקיר או באזור שיוצאים המים.

המזגן מטפטף – איך להתנהל מול זה בשלבים?

  1. צאו החוצה ובדקו את צינור הניקוז (בד“כ הוא בצבע לבן). תנו לו ניעור קל ולא חזק מדי כדי שלא יווצר ניתוק. תנו שאיפה פנימה לתוך הצינור. הפעולה הפשוטה הזו הרבה פעמים משחררת כל מיני חרקים שפשוט החליטו שהם צמאים ורוצים לשתות מהצינור שלכם.
  2. אם המזגן עדיין מטפטף זה אומר שאמבטיית הריקון מלאה. מדובר באמבטיה שיושבת בתוך היחידה הפנימית ואוגרת את כל המים שהמזגן מייצר בזמן שהוא עובד. במצב כזה יש לפנות לטכנאי.
  3. נקו את היחידה החיצונית (המנוע) עם צינור של מים בין הרווח של הקיר למנוע. מדובר בסוג של רדיאטור שמקיף את המזגן ואז המזגן יוכל לנשום גם בפנים וגם בחוץ.

כל הפעולות הללו לא רק יסייעו לכם לפתור נזילה קיימת, אלא גם יסייעו לשמור על פעילותו התקינה של המזגן, חורף וקיץ ויתרמו לאריכות החיים שלו.

המזגן מטפטף ולא מצליחים לטפל בבעיה לבד? זקוקים לשירות של טכנאי מזגנים אמין, מקצועי הפועל באזור מגוריכם או בבית העסק שלכם? צוות המומחים של מרכז המזגנים ישמח לעזור לכם ולתת לכם מענה לכל שאלה או בקשה. דרכנו תוכלו לחסוך זמן יקר, אנרגיה ולהוזיל בעשרות אחוזים את עלות התיקון.

מה היה לנו עד עכשיו?
שתפו פוסט זה